ORSA FÄBODSGLÖGG
Orsa fäbodsglögg är en klassisk glögg. Kryddad med kryddnejlikor, kanel och med inslag av lingon, blåbär och granskott – Ett svenskt hantverk när det är som allra bäst.
Tillsammans med anrika Tevsjö destilleri i Hälsingland har Kalle Moraeus skapat en helsvensk glögg med inslag från skogarna i Dalarna.
Från de bördiga dalgångarna längs Ljusnan förser lantbrukarna kvarnen på destilleriet med spannmål av allra högsta klass.
Här är slutresultatet, en premiumglögg som passar utmärkt till julfirandet och när vintermörkret lagt sig över vårt avlånga land.
Vilken kväll och vilken succé det blev för premiären av ”Kall Moraeus” En svensk variant av den klassiska mojiton. Tack till alla som köpt Orsa fäbodssnaps, som nu finns på flera systembolag runt om i Sverige.
Halv lime i bitar
Ca 8 blad mynta
Halv msk sockerlag
Mortla tillsammans
Fyll ett rakt glas med is
Töm 3 cl Orsa Fäbodssnaps samt 3 cl Ruderts Punsch över isen
Lägg på ca 15 frysta lingon
Rör om
Dekorera med grankvist